Teruggave van de btw-tegoeden – 1 januari 2025

juni 20, 20240
BTW-tegoeden.png

Teruggave van de btw-tegoeden – 1 januari 2025

Vanaf 1 januari 2025 gelden er nieuwe regels voor de teruggave van btw-tegoeden. Btw-tegoeden worden alleen terugbetaald als alle btw-aangiftes van de afgelopen zes maanden correct en op tijd zijn ingediend en betaald. Dit betekent dat je je btw-aangiftes maandelijks of per kwartaal moet indienen en betalen, en dat deze betalingen tijdig moeten zijn uitgevoerd om je btw-tegoed terug te krijgen.

Voorbeeld:

Stel, een bedrijf dient een btw-aangifte in voor juli 2025 waarin het een btw-tegoed heeft. Volgens de nieuwe regels komt dit bedrijf alleen in aanmerking voor de terugbetaling van het btw-tegoed als het alle btw-aangiftes van januari 2025 tot en met juni 2025 tijdig en correct heeft ingediend. Als één van deze aangiftes te laat is ingediend of niet aan de vereisten voldoet, zal het btw-tegoed uit de aangifte van juli 2025 niet worden terugbetaald.

Met andere woorden, het bedrijf moet ervoor zorgen dat elke maandelijkse aangifte vanaf januari 2025 tot en met juni 2025 binnen de voorgeschreven termijnen en voorwaarden is ingediend om het btw-tegoed uit de aangifte van juli 2025 terug te krijgen.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *