Fiscale rechtsbijstandsverzekering

juni 20, 20240
Fiscale-rechtsbijstandsverzekering-1.png

Fiscale rechtsbijstandsverzekering

Wist u dat u zich kunt verzekeren tegen een fiscale controle? Deze verzekeringen worden steeds populairder. Vóór de coronapandemie voerde de fiscus vooral ter plaatse controles uit, maar nu vinden veel controles op afstand plaats via e-mail en Teams. Hierdoor kan de fiscus in dezelfde tijd meer en grondigere controles uitvoeren, wat leidt tot een toename van het aantal controles. Dit vereist veel (dure) expertise en leidt vaak tot aanzienlijke en onverwachte kosten. Een fiscale rechtsbijstandsverzekering kan u helpen deze kosten te dekken.

 

Voor wie?

Zelfstandigen, ondernemingen, vzw’s, verenigingen en vrije beroepen.

 

Hoe werkt het?

Als u een fiscale rechtsbijstandsverzekering afsluit, kunnen de kosten voor uw boekhouder en eventueel de advocaat bij een belastingcontrole gedekt worden. De verzekering dekt echter niet de te betalen belastingen, eventuele boetes, bijkomende kosten voor het niet tijdig indienen van uw aangifte, of fiscale fraude.

 

Wie biedt zo een verzekering aan?

Als u een ondernemingsnummer hebt, kunt u rechtstreeks terecht bij een sociaal secretariaat of bij uw eigen verzekeringsagent.

Enkele voorbeelden van sociale secretariaten die dergelijke verzekeringen aanbieden zijn:

Voor meer informatie over de verzekering bij deze verschillende aanbieders, kunt u klikken op de naam van de betreffende verzekeraar.

 

Wat kost het?

De prijs van een fiscale rechtsbijstandsverzekering hangt af van de grootte van uw bedrijf. Bij Liantis kan bijvoorbeeld een verzekering voor een eenmanszaak al vanaf 400 euro per jaar worden afgesloten. De kosten van de verzekering zijn bovendien fiscaal aftrekbaar.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *